3 Şubat 2014 Pazartesi

Vimeo’ya DNS Değiştirerek Nasıl Girilir!


İnternet aleminin en güvenilir ve en temiz içeriğe sahip video paylaşım sitesi olarak bilinen Vimeo’ya erişim, mahkeme kararıyla engellenmiş Türkiye'de ama açıldı galiba olsun başka yerlerde de kullanabileceğiniz bir yöntem anlatayım size.

Bu olaydan irili ufaklı birçok video yükleyicisi etkilenirken, kullanıcılar siteye yeniden erişim sağlamak için çeşitli yollar denenmeye başlandı. Bu yöntemlerin başında DNS değişmek geliyor.

Yazımızda size kısaca nasıl DNS değiştireceğinizi ve böylelikle engellenen Vimeo’ya nasıl yeniden erişim sağlayabileceğinizi anlatacağız.
İlk olarak bilgisayarınızdaki “Denetim Masası“na giriş yapacaksınız.
Sonrasında görünüm türünü kategori yapıp “Ağ ve İnternet” seçeneği altındaki “Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle” seçeneğine geliyoruz.
Açılan pencerenin sağ tarafında bağlı olduğumuz internet bağlantısını göreceksiniz.
Üzerine tıklayıp açılan pencerede sol alttaki “Özellikler” seçeneğine tıklayın.
“İnternet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4)” Seçeneğini bulup “Özellikler”e tıklayın.
Burada ikinci sütunda yer alan ”Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan:” seçeneğini aktif hale getirin ve aşağıdaki boş satırlara birinci satıra 8.8.8.8 ve ikinci satıra 8.8.4.4 yazıp “Tamam” seçeneğine tıklayın.

Tarayıcınız açık ise yeniden başlatın. Artık Vimeo’ya girebilirsiniz. Eğer derseniz “Ben bu kadar uğraşmak istemiyorum.” piyasadaki proxy değiştirici programları kullanabilirsiniz.

Size önerebileceğimiz başlıca uygulamalar Hotspot Shield, Spotflux ve Ultrasurf olacaktır. İyi eğlenceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder