5 Şubat 2014 Çarşamba

Reklam ile İnternetten Para Kazanma

İnternetten para kazanmayla ilgili bir çok site bulunuyor. Tıklama Başı Ödeme, Gösterim Başı Ödeme, Bin Gösterim Başı Ödeme, Başarılı Üyelik Başı Ödeme gibi bir sürü yöntem var.

Adfly ‘ın çalışma yöntemi ise link üzerine kurulu. Diyelim ki bir internet siteniz var. Farklı yerlere linkler veriyorsunuz. Yazdığınız makale kaynakları olabilir, İndirtmek istediğiniz bir program içerik olabilir, yönlendirmek istediğiniz bir yer olabilir.

http://adf.ly/?id=1721818
Hatta kendi siteniz içerisindeki farklı yerlere erişim için bile olabilir. Bu linkleri adfly ile değiştirerek kullanıcılarınızı aynı yere yönlendiriyorsunuz fakat artık para kazanabiliyorsunuz. Adfly 1000 ödeme başı ödeme oranlarını günlük değiştirir. Örneğin Türkiye için olan oranı şuraya tıklayarak görebilirsiniz. Türkiye oranları diğer ülkere göre elbette düşük fakat adfly ‘ın Türkiyede zamanla reklamcı ve reklam ağı pazarı büyüdükçe bu oranlar iyileşecektir.

Sizlere Haziran ayı istatistik tablomu göstereyim.

Şimdi diyeceksiniz ki Sinan aylık 40 bin gösterim nereden geliyor. Bu konuda hiç sormayın. 

Bu istatistik sadece bir siteme bağlıdır. Eğer elinizde birden fazla site varsa ve link değişimlerini otomatik yaparsanız gösterim sayınızla doğru orantılı geliriniz de artacaktır.
 Sizlerden ricam ADFLY üye olmak isterseniz bu linkle tıklayarak üye olunuz.

http://adf.ly/?id=1721818
TÜYOLAR AYARLAR

* Adfly link bazlı bir reklam ağı fakat farklı reklam yöntemlerini de destekliyorlar.

* Link bazlı ağınızı kurarken eğer html programlama bilginiz yeterliyse Tools kısmından Easy Link ile tüm sitenizdeki linkleri otomatikleştirebilirsiniz.

* İşim kolaylaşsın sitede ne kadar link varsa otomatik oluşsun derseniz Tools kısmından Full Page Script kullanabilirsiniz.

* Detaylı istatistik takip etmek isterseniz sitenizin Google Analytics ID sini Tools kısmındaki Google Analytics kısmına girmeniz yeterlidir. Fakat size tavsiyem bunun içi yeni bir Analytics profil açıp kullanmanız çünkü istatistikleri şişirip karıştırıyor. Aynı profilde site istatistiğiyle reklamların istatistiğini birleştirmeyin:

* Sitenizdeki en çok talep edilen ve okunan sayfaları tespit edip o sayfalarda adfly linkleri oluşturun. İnsanların istediklerine cevap verirseniz gelirleriniz artar.



 SİTE TAVSİYELERİ

Şimdi elinizde bir site olabilir veya olmayabilir. Bu işten nasıl para kazanırım nasıl bir yapı ve ne sitesi kurarım diye düşünüyor olabilirsiniz. Size bu konuda biraz örnek vereceğim.

Adfly gibi link bazlı reklamlardan paza kazanana kişiler çoğunlukla indirme bazlı siteler kuruyor. Örneğin Yüksek oranda gördüğüm siteler arasında oyun, oyun modları, oyun eklentileri bulunuyor. Minecraft oyunu forumlarında en çok kullanılan link reklam ağı adfly dır.

Aslında Dünyanın en sağlam link reklam ağı Adfly desek yanlış olmaz. Bazen ödeme oranları düşüyor olsa da ondan sağlam ve ödemelerini düzenli yapan bir firma yok.

İçeriğe tekrar dönecek olursak; indirme bazlı bir site kurabilirsiniz. Bu indirmeler program, dosya, kitap, dergi, makale ..vb artık ne konuda yapacağınız size kalmış. İnsanlar ihtiyaç duydukları şey için sitelerinizi gezerler bunu unutmayın. Onların aradıklarına cevap veren içerikleriniz oldukça para kazanmanın bir yolu elbet vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder